IMATE UMORNE OČI?

hoya sync III

Essilor EyeZen ili Hoya Sync III. Možda ste čuli za ove nazive naočalnih leća. A ako niste a oči su Vam umorne pročitajte ovaj tekst i pomozite svojim očima. U današnje vrijeme sretni su oni koji ne moraju provoditi mnogo vremena pred računalom. Mi ostali kojima je posao vezan uz uredske poslove, ili jednostavno možda Vi koji studirate nismo te sreće.

O osnovnim stvarima vezanima za plavo svjetlo i osnovnim zaštitama već smo pisali na ovom linku. Sada je vrijeme da Vas informiramo o dodatnim mogućnostima kako bi Vaš vid uistinu bio zaštićen u potpunosti. Essilor EyeZen ili Hoya Sync III su naočalne leće nove generacije koje uz to što imaju savršenu zaštitu u obliku vrhunskih slojeva imaju još nešto. Mali dioptrijski dodatak u donjem dijelu leće koji pomaže upravo onda kada je najpotrebnije. Kada su Vaše oči umorne i izložene plavom svjetlu više od nekoliko sati.

Essilor Eyezen

Upravo to malo ali itekako značajno pojačanje našim očima najviše znaći puno prilikom gledanja na mobitele, tablete ili prilikom dugotrajnijeg čitanja pod plavim svjetlom svjetlom. Naše oči nisu predviđenje za stalno gledanje u isti predmet. Već nakon 20 minuta gledanja u objekt koji je blizu naš vid slabi. Rezultat toga su glavobolja, napetost u očima, zamagljeni vid ili bolovi u vratu.

Essilor EyeZen naočalna leća kombinira dvije važne karakteristike. Zahvaljujući dizajnu leće koji pruža dodatnu pomoć kod gledanja u ekrane vid je opušteniji i oštriji nego kod standardnih naočalnih leća. Sve leće u sebi imaju implamentiranu i EPS (Eye Protecting System) tehnologiju u kombinaciji sa Essilor Crizal Prevencia antirefleksnim slojem. EyeZen se proizvodi u dvije dostupne verzije. EyeZen start i EyeZen Boost koji su namjenjeni za različite skupine nosioca. 

EyeZen Start je opcija koju preporučamo djeci ili mlađim dobnim skupinama do 25 godina života. Njima nije potreban dioptrijski dodatak jer oko još uvijek akomodira savršeno. Ono po ćemu je EyeZen start drugačiji je DUALOPTIM tehnologija. Leća umjesto jednog optičkog centra ima dva centra i optimizacijske točke. Ovo za rezultat ima daleko čistiju sliku prilikom gledanja kroz razne dijelove leće i na razne udaljenosti.

Zahvaljujući DUALOPTIM tehnologiji dioptrijska prekorigiranost i pogreške su smanjene za 60%. EyeZen Start leća ima u sebi implementiranu i W.A.W.E (Wavefront Advanced Vision Enhancement) koji korisnicima pruža daleko bolji kontrast od običnih naočalnih leća. Naša iskustva sa ovim naočalnim lećama kod mlađih osoba su više nego odlična. S druge strane EyeZen Boost je leća za sve korisnike iznad 30 godina života. Tada se problemi sa fokusiranjem bliskih predmeta prilično povećavaju. Često nam je potreban jedan mali dodatak u donjem dijelu naočalne leće. Upravo to EyeZen Boost ima. Dodaci se kreću od 0,4, 0,6, 0.8 ili 1.1 dioptrija na dioptriju za daljinu (neovisno da li je dioptrija za daljinu i čista nula) te vidite savršeno jasno na daljinu ali i na blizinu. Primjerice ukoliko za daljinu imate -1,00 dsph u donjem dijelu će te imati -0,6 dsph dok bi kod dioptrije +1,00 dsph za daljinu imali 1,4 dioptrije ako koristimo najslabiji EyeZen 0,4. Odluku koji EyeZen preporučiti prepustite nama nakon besplatne provjere vida. EyeZen Boost je idealan način da mladi prezbopi bez posebno teške prilagodbe jednog dana pređu na progresivne naočalne leće. Na ovom linku možete jasno na Youtube videu vidjeti kako funkcionira Eyezen.

Sve EyeZen naočalne leće prati i OPTIClub+ premium jamstvo koje osigurava Vaše naočalne leće čak i ako ih slomite ili oštetite vlastitom krivnjom. Više o tome možete pročitati na ovom linku. Tu smo detaljno opisali OPTIClub+ premium jamstvo

Prikaz kako je dizajnirana DUALOPTIM™  EyeZen™ leća:

Standard VS EyeZen

Takmac s druge strane, Hoya Sync 3 naočalna leća ima sličnu priču. Hoyina istraživanja su pokazala da mnogi ljudi već nakon 2 sata korištenja računala primjećuju pojavu takozvanog kompjutorskog sindroma sa simptomima koje smo spomenuli već ranije kod EyeZen naočalne leće. Hoya Sync 3 naočalna leća je starija od Essilor Eyezen leće i ovo je treća generacija ove leće ali pod novim imenom Sync.

Ova naočalna leća ima blago pojačanje dioptrije u donjem dijelu leće vrlo sličan EyeZen lećama. Svrha ovog pojačanja u oba slučaja je ista. Želi se opustiti očne mišiće da ne moraju biti stalno napeti i držati očnu leću u maksimalnoj dioptrijskoj jakosti prilikom gledanja bliskih predmeta.

Hoya Sync III

Pojačanja kod Hoyine leće se kreću u intervalima 0,57 0,95 i 1,32 dioptrije. Ono što smo zapazili prilikom rada sa klijentima i proučavanja navika korisnika je da bi maksimalno pojačanje trebalo biti 1,1 dioptriju. Rijetko kada odlučili bi se za ovu maksimalnu vrijednost jer takav dodatak već traži druga rješenja. Prvenstveno zbog velikog gapa između vrijednosti dioptrija za blizinu i daljinu pa sa ovom naočalnom adicijom od 1,32 dioptrije nije optimalno rješena srednja udaljenost. Hoya nema dva rješenja kao Essilor već nudi samo jedno u raznim dioptrijskim rasponima. S te strane to rješenje je primjerenije za odobe iznad 30 godina života. Ako pak govorimo o mladima od 13-25 godina idealno rješenje je EyeZen Start. Hoya uz ovo rješenje nudi i sjajan Blue Control sloj koji je konkurent Essilor Crizal Prevencia sloju o ćemu možete čitati klikom na nazive slojeva jer smo o njima posebno pisali pa da se ne ponavljamo. Oba sloja 100% štite od plavog spektra i imaju 3 godine jamstva.

Jedna interesantna stvar kod Hoyinog rješenje je Sync iSelect aplikacija koju instalirate i možete sami procjeniti što Vam najbolje odgovara. 

Nadamo se da će te nas posjetiti.  Ispunite obrazac ili nas nazovite i čeka Vas kompletna besplatna kontrola vida sa mjerenjem očnog tlaka. Redovitom kontrolom čuvate Vaše oči na vrijeme.

Essilor eyezen

REZERVIRAJTE TERMIN

Click or drag a file to this area to upload.
Ukoliko želite možete nam poslati i skenirani nalaz ili sliku nalaza ako ga posjedujete