fbpx

Obavite kvalitetan pregled vida

Zašto redoviti pregledi vida?

Najbolji način da zaštitiš svoje oči je da redovito obavljaš pregled vida. Kvalitetan pregled vida je daleko više od same provjere tvoje dioptrije i kupovine novih naočala. Na žalost postoji mnogo predrasuda i zabuna oko toga što sve kvalitetan pregled vida uključuje. Pregled vida je puno više od određivanja dioptrije. 

Najčešći razlog posjeta optometristu su refrakcijski poremećaji ili jednostavno, dioptrija. Ovaj problem prisutan je u 80% slučajeva. Međutim često se u toku pregleda primjete problemi koji su druge prirode. Starije osobe često će patiti od pojave katarakte. Glaukom može pogoditi i mlađu populaciju (40+) a simptoma gotovo da i nema do kasnije faze. Simptomi se često pripisuju umoru ili drugim stvarima. Iz tog je razloga veoma važno pregled odraditi temeljito i precizno te pacijentu objasniti situaciju.

Osobe koje nose kontaktne leće pregled bi trebale obavljati svaki put prilikom kupovine novih leća. Na taj način prati se odgovaraju li trenutne kontaktne leće očima. Također ako se pojave problemi poput upala, edema, mikrocisti može se regirati na vrijeme. U današnjem vrijeme sve je prisutniji i problem sa suhim okom koji se također može dijagnosticirati prilikom pregleda vida.

Kako provodimo pregled vida?

Prvo što treba naglasiti je da preglede obavljamo vrlo detaljno I POTPUNO BESPLATNO. Pregled vida traje oko sat vremena. Druga važna stvar je da je pregled potpuno bezbolan i neinvazivan. Preglede vida provodimo koristeći  najmoderniju dostupu dijagnostičku stanicu WAM800 Medica . Stanica provodi 8 dijagnostika u svega 3 minute. Nakon svake dijagnostike podaci se pohranjuju i prikazuju na velikom LED monitoru te prezentiraju stranci. Ukoliko se otkriju anomalije i bolesti oka tada te odmah upućujemo oftalmologu radi daljnjeg liječenja. 

Međutim, kako smo već naveli 80% problema su dioptrijske prirode. Sigurno se pitaš pa što je tu sad čudno to se obavi na svakom uglu. Tu zapravo i nastaje problem. Kako bi optometrist kvalitetno odradio posao uz znanje treba imati i određeno, veliko iskustvo. Veoma važan dio je i da ima strpljivosti i kvalitetnu komunikaciju sa pacijentom. Sve navedeno na kraju će rezultirati dobrim ishodom.

Gdje nastaje problem? Danas se jako puno optometrista previše oslanja na nalaz “kompjutora” za pregled vida. Iako je ta naprava koju mi nazivamo autokeratorefraktometar odličan pomagač on nije svemoguć. On je samo putokaz prema konačnoj dioptriji. Tako danas susrećemo jako puno prekorigiranih ili nedovoljno korigiranih pacijenata. Noseći takve naočale još više štete svojem vidu. Upravo zato smo investirali velik novac u opremu koja će omogućiti da odradimo vrhunsku dijagnostiku i pružimo ti odgovore na baš sva tvoja pitanja. Jel samo potpuna slika oka može optometristu dati mogućnost da napravi najbolje moguće za pacijenta.

Napredni Vision R 700 foropter

Godinama se dioptrija određivala putem klasične metode. Probni okvir na glavu, mjenjanje stakalaca i određivanje dioptrije. Danas su nam dostupni puno bolji i moderniji uređaji. Bez stresa za oko, poremečaja akomodacije i uz promjenu dioptrije u svega nekoliko milisekundi. Jedna smo od rijetkih optika koja je investirala u budućnost pa posjedujemo takav foropter. Za razliku od starih klasičnih foroptera gdje se opet nalazi bubanj koji okreće leće i “slaže” dioptriju koja nam je potrebna ovaj moderan Vision R 700 se temlji na gel tehnologiji. Promjena oblika gela u foropteru daje dioptriju koju trebamo. Tiše, brže i ugodnije. Također i puno preciznije 

Zašto radimo baš na ovaj način i ovim uređajem? Uređaj ima pametne algoritme i programirane SMART testove koji na temelju odgovora koje pacijent daje savršeno precizno odrede dioptriju. Ugodno za pacijenta, precizno i savršen temelj za najbolje naočale u životu. Sam pregled vida izniman je i ugodan doživljaj sa WOOW efektom upravo iz razloga što u Hrvatskoj postoji samo 3 ovakve ordinacije. U malim optikama ih ni nema. Zašto ako želite savršenu i kristanu sliku popunite obrazac i rezervirajte svoj termin. Termini se brzo popunjavaju pa reagirajte na vrijeme kako bi izbjegli čekanje na termin. PREGLED VIDA JE POTPUNO BESPLATAN. 

👓 Mjenjamo način pregleda vida uz ekskluzivne nove tehnologije 🖥️

Rezerviraj svoj termin već danas

Ne čekaj nego ispuni podatke i zovemo te vrlo brzo za dogovor oko tvog termina za detaljnu kontrolu vida našom OPTI+ SMARTVISION metodom.