VRHUNSKE NAOČALNE LEĆE

ESSILOR

Essilor je osnovan daleke 1849 godine u začecima razvoja optičkog stakla. 1899 godine postaju tržišni lideri u svijetu. Nekada davno proizvodili su i dioptrijske okvire ali taj odjel danas više ne postoji i core posao im čine naočalne leće vrhunske kvalitete. Do 1959 se razvijaju relativno sporo a tada predstavljaju VARILUX. Bila je to prva Essilorova progresivna naočalna leća a naziv svih progresiva iz Essilora od tada i počinje prvo sa Varilux. 1975 izlaze na burzu te se sa priklupljenim novce 1979 godine šire u Aziju a  1986 godine u Ameriku. Ostalo je povijest. Danas su u proizvodnji naočalnih leća broj 1 u svijetu. Ukoliko Vas zanima još podataka možete ih pronaći ovdje.

HOYA

Hoya je japanska kompanija i jedan od dva najveća proizvođača naočalnih leća na svijetu. Ustrojena je 1941 godine u gradu Hoya. Osnivači su joj dva brata, Shoichi and Shigeru Yamanaka.  1961 godine kompanija Hoya izlazi na Japansku burzu a već 1967 izbacuje svoju prvu progresivnu naočalnu leću. Kako je poslovanje raslo šire se i na još neka područja pa proizvode i intraokularne leće, grade svoj R&D centar u gradu Akishima. Od 1989 godine prisutni su sa sjedištem u Nizozemskoj, a od 1991 u Americi.  Nezaustavljivo se šire i na razna druga medicinska područja pa su im naočalne leće samo jedna od grana kojima se sada bave. Proizvode vrhunske naočalne leće i poznati su po kvaliteti i inovacijama. Više o samoj korporaciji možete sauznati na ovom linku.

Naočalne leće nisu iste po kvaliteti. Danas se na tržištu nudi izuzetno puno “budget” naočalnih leća sa veoma lošim zaptitama. Iako one na prvu izgledaju isto kao i premium verzije proizvoda takve naočalne leće se vrlo brzo moraju mjenjati. Glavni uzroci su oštečenja antirefleksnog sloja. Na taj naćin zapravo se ponavlja ona stara poslovica škrtac plaća dva puta. Nemojte štedjeti na naočalnim lećama jer uz sve premium proizvode ide i jamstvo u slučaju bilo kakvih problema ili oštečenja.