[vc_row][vc_column][vc_custom_heading text=”ZAŠTITNI SLOJEVI ZA RAČUNALO” font_container=”tag:h1|font_size:32|text_align:center|color:%23000000″ google_fonts=”font_family:Montserrat%3Aregular%2C700|font_style:700%20bold%20regular%3A700%3Anormal”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”1877″ img_size=”full” alignment=”center” style=”vc_box_rounded”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/6″][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]Zaštita za računalo i plavo svjetlo danas više nije samo hir. Svjesni ste situacije koliko se svijet brzo mjenja. Brzinu tih promjena možemo zahvaliti i računalima. Danas se informacije obrađuju brže nego ikad prije. Sve je dostupno i raspoloživo. Internet je posvuda. Korištenje digitalnih uređaja sa sobom povlaći i negativne stvari. Jedna od njih je i plavo svjetlo na ekranima uređaja. 

Dugotrajna izloženost štetnom plavom spektru kroz godine dovodi do AMD poremećaja. Sam poremećaj ne dolazi odmah ali posljedice su trajne i nepopravljive. Ime AMD nema veze sa poznatim proizvođaćem čipova. To je skraćenica od Age-related Macular Degeneration. Da ne gnjavimo previše sa teorijom ako plavo svjetlo godinama bombardira makulu što se dešava? Trajno oštečenje makule. Prvenstveno se to ogleda u nejasnom centralnom vidu. Imate osjećaj da je centralno vid zamučen ili ima drugačiji kontrast. Problem se dešava nakon 5 ili više godina intenzivnog korištenja mobitela, računala, tableta ili rada pod umjetnim svjetlom koje reflektira plavi spektar. Zaključak je jasan.

Zaštita za računalo ili ostale digitalne uređaje je neophodna.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/6″][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_single_image image=”1882″ img_size=”full” alignment=”center” style=”vc_box_rounded”][/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/6″][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]Essilor Crizal Prevencia ili Hoya Blue Control? Generalno gledajući sa svih strana se nude razne solucije za ovaj problem sa plavim svjetlom. Da li su sve jednako kvalitetne? Kao i sve u životu ne. Velike optičke kuće poput Essilor ili Hoye ulažu ogromne količine novca u razvoj pametnih rješenja. Prema tome može li rješenje od nekoliko eura ili dolara biti isto kao i ono od nekoliko stotina kuna? U ovom slučaju definitivno ne. Essilor je pred neko vrijeme lansirao EPS (eye protecting system) koji predstavlja daljnji korak u zaštiti. Pred nekoliko godina pojavili su se vrhunski slojevi koji su imali “ljubičastu” boju i koji su zaista štitili i najbolje štite od plavog svjetla. Ono što je bio problem je što jedan dio korisnika naočala nije želio takve “šarene” naočale i smetala ih je jaka promjena kontrasta u žučkastu boju prilikom gledanja kroz naočale.

EPS je filter u samoj masi leće a ne sloj pa sa te strane daleko manje ima primjetno žutilo prilikom gledanja kroz leću. Trenutno ovo rješenje predstavlja najbolje i najnaprednije rješenje. Essilor ovo rješenje standardno isporučuje u svim svojim recepturnim lećama .S druge strane tu je i standardno provjereno rješenje. Essilor Crizal Prevencia kao sloj koji je već iskušan i predstavlja vrhunac te prve generacije zaštita za računalo i plavo svjetlo.

Sve Essilorove leće koje imamo u ponudi dolaze sa 100% garancijom zadovoljstva. OPTIClub+ premium garancija koja Vas štiti čak i prilikom oštećivanja leća Vašom greškom. O OPTIClub+ premium garanciji više pročitajte na ovom linku

Essilor Crizal Prevencia i dalje je najprodavaniji proizvod iz Essilorovog asortimana prlikom potrage za zaštitama za rad na računalu zbog omjera cijene i kvalitete. Iako, kod konačne preporuke voditi ćemo se uvjek onim što smo saznali o Vašim potrebama i navikama.[/vc_column_text][vc_single_image image=”1889″ img_size=”full” alignment=”center” style=”vc_box_rounded”][vc_column_text]S druge strane, Hoya je veliki Essilorov takmac i konkurent. Ove dvije tvrtke su definitivno najveće i najbolje u proizvodnji optičkih naočalnih leća. Hoya Blue control zaštitni sloj lansiran je otprilike kada i Essilor Crizal Prevencia. Generalno gledajući ti su slojevi gotovo identični iako ćemo se sa razlikama pozabaviti kasnije na drugom mjestu. Jedina razlika koju smo mi u Optici Ljiljana Sesvete primjetili je da je Hoya Blue control sloj nešto otporniji na ogrebotine. Hoya za sada ne nudi rješenje koje bi u masi same leće blokiralo štetne plave zrake. Ovaj sloj dolazi sa 3 godine jamstva. Zašto smo odlučili pozabaviti se ovim slojevima? Zato što predstavljaju najbolja rješenja koja se trenutno nude. Koje god da izaberete ne možete pogriješiti. Jedinu pogrešku koju radite je ako još uvijek niste svjesni opasnosti koje donosi plavo svjetlo. Radite li u uredu na računalu više od 3 sata dnevno nemojte čekati. Dođite, obavite besplatnu kontrolu vida i pomognite svojim očima na vrijeme. Vaše oči će Vam vratiti svaku uloženu kunu pogotovo nakon navršene 50-te godine života.

U nastavku pogledajte simptome i posljedice plavog svjetla i korištenja digitalnih uređaja na ljudsko oko i raspoloženje.[/vc_column_text][vc_single_image image=”1890″ img_size=”full” alignment=”center” style=”vc_box_rounded”][vc_single_image image=”1891″ img_size=”full” alignment=”center” style=”vc_box_rounded”][/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”stretch_row” css=”.vc_custom_1636039260375{background-color: #0096ff !important;}”][vc_column width=”1/6″][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_custom_heading text=”REZERVIRAJTE TERMIN” font_container=”tag:h3|font_size:24|text_align:center|color:%23ffffff” google_fonts=”font_family:Montserrat%3Aregular%2C700|font_style:700%20bold%20regular%3A700%3Anormal”]

Click or drag a file to this area to upload.
Ukoliko želite možete nam poslati i skenirani nalaz ili sliku nalaza ako ga posjedujete
[/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][/vc_row]