fbpx

Kako izabrati progresivne naočalne leće

Čuli ste loše stvari o progresivnim lećama?

Često nam u optiku dolaze ljudi sa neugodnim predrasudama jel su čuli određene priče o progresivnim lećama od poznanika, rodbine ili prijatatelja. Neki su probali tuđe naočale, nekima je ispričano kako je prilagodba teška. Kao i za sve u životu tako i ovdje postoje određena pravila. Kupite li najpovoljnije progresivne leće teško možete očekivati zadovoljstvo i užitak u nošenju. Progresivne leće predstavljaju vrhunac u izradi naočalnih leća. Kao takve iznimno su kompleksne i zahtjevaju veliku dozu stručnosti. 

Kako bi progresivne naočale bile dobre i prilagodba bez poteškoća za početak morate prestati slušati druge ljude. Razloga zašto netko nešto nije prihvatio ima puno. U kratkim ćemo crtama pokušati objasniti bitne stvari. Sve pokazi od odluke da želite progresivne naočale. Nakon toga susresti će te se sa mnogo izazova. Prvi je kome pokloniti povjerenje. Naš Vision centar i Optika Ljiljana u ovome poslu imaju preko 30 godina iskustva.  

Progresivne naočalne leće odlikuju tri bitne stvari. Prva je materijal od kojega je progresivna leća napravljena i koji diktira estetiku. Drugi je faktor kvaliteta zaštitnih slojeva na  progresivnoj leći. Treći koji zapravo najviše i određuje cijenu je širina vidnih polja. U asortimanu našeg Vision centra i optike Ljiljana nudimo isključivo srednji i viši segment progresivnih leća. U tom segmentu raspon cijena je poprilično širok ali i dostupan svakome tko želi kvalitetan vid. Neovisno koju kombinaciju odaberete još jedan par progresivnih naočalnih leća je GRATIS. Orijentirani smo prema Essiloru kao najvećem i najpoznatijem svjetskom proizvođaču naočalnih leća. Sve progresivne naočalne leće imaju 2 godine premium jamstva.

Što je još jako važno?

Osim kvalitete dizajna progresivnih leća važno je još nekoliko stvari. Kvalitetan pregled vida uz super preciznu dijagnostiku temelj je svega. Ukoliko je dioptrije loše određena rezultat će biti loš i uz najbolje progresivne leće. Upravo iz tog razloga naša je ordinacija opremljena najsuvremenijim dostupnim uređajima za dijagnostiku o ćemu više možete pročitati OVDJE. Neovisno da li donesete svoj nalaz mi uvijek BESPLATNO radimo još jednu detaljnu dijagnostiku radi finalnog nalaza. Čest je problem s kojim se susrećemo binokularna neujednačenost vida što rezultira lošim navikavanjem na progresivne naočale. Ona ne proizlazi samo iz loše određene dioptrije nego i iz još dvije bitne stvari. 

Prva je loše uzimanje mjera za ugradnju progresivnih naočalnih leća. Tehnologija se drastično mjenja i olakšava nam život pa danas možemo biti ponosni što u našem Vision centru i Optici Ljiljana posjedujemo najmoderniji uređaj za digitalno uzmanje mjera VISIOFFICE X. Uz pomoć ovog uređanja preciznost je 1 desetinka milimetra. Klasičnim starim metodama zacrtavanja “flomasterom” pogreške mogu biti i do 5 milimetara. Kako bi to slikovito prikazali to je isto kao da netko temelje kuće profula za 5 metra. Precizna ugradnja je važna radi razmještaja progresivnih zona jer ukoliko su dislocirane pogrešnim uzimanjem mjera pojaviti će se veliki problem. Možda se i priviknete na takve naočale teškom mukom ali kvaliteta vida će biti drastično smanjena. Zato mjere uzimamo uz pomoć VISIOFFICE X  sustava koji mjeri 6 različitih individualnih parametara bitnih za super precizan vid. Također je važno napomenuti da bez ovog uređaja ne možete izraditi super kvalitetne individualne progresivne naočale leće jer se jedino putem njega uzimaju individualne izmjere svakog korisnika. 

Estetika i ugradnja progresivnih leća.

Izrađujući progresivne naočale na ovaj način nakon izbora adekvatnog okvira možemo kroz unos Vaših podataka u OPSYS sustav za naručivanje točno vidjeti kako će gotove naočale izgledati. Možemo znati težinu leća, najmanju i najveću rubnu debljinu, centralnu debljinu i prema tome zajedno sa Vama izabrati ono najbolje što se može napraviti. Ovo je izuzetno važno jer nema naručivanja na pamet kao kod klasičnog naručivanja progresiva pa stranka može unaprijed znati što će dobiti i kako će naočale izgledati. Nakon unosa svih podataka vršimo simulaciju prikaza razlika u različitim opcijama i stranka može vidjeti u vizualnim smislu koje su razlike od progresiva do progresiva. 

Ugradnja se vrši na najmodernijem MR BLUE 2.0 stroju koji je povezan sa terminalom za naručivanje pa je preciznost svedena na maksimum a mogućnost bilo kakve pogreške praktički ne postoji. Ovakav detaljan sistem rada traži i vijeme pa prilikom pregleda za progresivne naočale čitav proces traje između 60-120 minuta. Toliko je vremena neophodno kako bi Vaše nove naočale uistinu bile posebne i prilagodba spontana. Vison centar i Optika Ljiljana Essilorov je centar izvrsnosti za progresivne naočalne leće i s ponosom se nazivamo Essilor Ekspert centar.  Ako i dalje tražite progresivne naočale i pročitali ste članak rezervirajte termin za kontrolu vida putem obrasca ili pozivom. Termini se brzo popunjavaju pa reagirajte na vrijeme kako bi izbjegli čekanje na termin. PREGLED VIDA JE POTPUNO BESPLATAN. Dođite i uvjerite se zašto smo mala ali posebna optika. Obećavamo da će te otiči s najboljim naočalama u svom životu. 

👓 Mjenjamo način pregleda vida uz ekskluzivne nove tehnologije 🖥️

Rezerviraj svoj termin već danas

Ne čekaj nego ispuni podatke i zovemo te vrlo brzo za dogovor oko tvog termina za detaljnu kontrolu vida našom OPTI+ SMARTVISION metodom.